SOLENERGI

Vi på BRT / Batterirenovering Älskar solen och dess förmåga att kunna fylla oss människor med energi och värme mm. Men den har också fler fördelar som Solenergi så som varmvatten och EL. Under det senaste året så har vi på BRT fått många frågor från just solcells användare. om inte vi kan hjälpa dom med batterier mm. Sagt och gjort nu har har vi börjat med detta också. Vi installerar inte solceller men kan erbjuda solceller till ok priser. Det vi har varit med och gjort nu är att vi hjälper till att supporta och distribuera delar till ON-Grid och OFF-grid system. Vi vill erbjuda kvalitets grejer som kommer att finnas på marknaden i flera år så att reservdelar mm kan lösas.

Det kan handla om olika lösningar lite beroende på var i Sverige man bor vi är ju indelade i fyra zoner.

Olika lösningar

1: Vi har en växelriktare och ett batteri som laddas med vanlig laddare på natten och som driver huset på dagen. Man kan även komplettera med solceller. Vi brukar räkna så att man inte skall behöva ladda varje natt.

2: Vi har en växelriktare och ett batteri som laddas med vanlig laddare som drivs av Bensin/Diesel drivet elverk. Kan även här ha solceller.

3: Solceller som laddar batteri och matar ut på nätet för att sälja. en helt vanlig installation. Det dumma med detta är att man oftast laddar batteriet då priserna är som högst.

Ni som ska investera i solceller kolla inte på vad det kostar och hur fort kan ni få ett montage. titta på offerten och be om spec på solcellerna så ni ser vad som kommer att installeras. hur många watt får ni per cell? Är det Plast eller glas/glas? Hur kommer infästningen se ut i ditt tak be dom förklara hur dom gör. Sen en annan viktig del. Är ditt tak i ett sådant bra skick så att det håller i 25år till. klarar sig pappen, plåten, takpannorna, läkten mm. Har du en stege på taket så kanske den ska flyttas till andra sidan för att få plats med mer paneler. Priserna varierar mycket på samma typ av anläggning.

Några bra saker att veta

1: Plus kabeln och minus kabeln ska ligga från skilda plus och plus kan ligga bredvid varandra och minus och minus men inte Plus och minus detta för att det kan bli ljusbågar som resulterar i att huset blir en askhög.

2: Kablarna ska ligga i ljusbeständiga rör/slangar så skyddat som möjligt och skyddas mot vassa kanter.

3: Tycker du eller någon i din omgivning att något ser konstigt ut fota och kolla med någon annan vad dom tycker. ni kan höra av er till om om så önskas eller så finns det grupper på FB som handlar om solceller.

Lycka till!